Product Stroomverdeler

Evicon product stroomverdeler, voor gelijke portiestromen

Geen product deelstroom zonder een Evicon ‘Product Stroomverdeler’

De EVICON Product Stroomverdeler is een uniek machine onderdeel voor de voedingsmiddelenindustrie om een productstroom in gelijke deelstromen of portiestromen op te delen. Daar waar, vanuit pompsystemen, gelijke stromen of gelijke porties gewenst zijn, is dit apparaat de enige juiste oplossing. Op tal van plaatsen, voornamelijk in de levensmiddelenindustrie, is de EVICON Product Stroomverdeler met succes ingezet.

De Product Stroomverdeler die ook wel Product Splitter wordt genoemd, is uitgevoerd met een product aangedreven excentrisch schottenpomp systeem. Elke sectie heeft een eigen rotor met schotten. Alle secties zijn met elkaar verbonden.

Product Stroomverdeler

Hartafstand 40mm.
Leverbaar in 2 t/m 16 Uitlaten

Hartafstand 76mm.
Leverbaar in 2 t/m 8 Uitlaten

Door een uniek gereedschapsloos, demontage systeem kan de EVICON Product Stroomverdeler eenvoudig, snel en grondig gereinigd worden. Voor het portioneren zijn afsluit plungers, snijsystemen, snijdraden en meelopende snijsystemen leverbaar. Tevens wordt door ons klantspecifieke randapparatuur ontworpen en in eigen beheer geproduceerd.

Het huis en de lamellen zijn uiteraard in RVS uitgevoerd. De rotoren zijn gefabriceerd van uiterst stabiel, nagenoeg onbreekbaar, temperatuurbestendig en vorm- en slijtvast kunststof. Dit gecertificeerde materiaal is internationaal voor de levensmiddelenindustrie goedgekeurd.

Meer en minder viscose deegmassa’s kunnen verwerkt worden zoals:

  • Vleesdeeg of gehaktsoorten in alle gangbare verwerkingstemperaturen
  • Homogene vlees-, vis-, gevogelte-, en groentemassa
  • Worstdeeg, snackdeeg, en convenience deeg in alle recepturen
  • Kaasproduct voor staven, schijven of blokjes
  • IJsmassa in alle voorkomende viscose gradaties
  • Bakkerijgrondstoffen
  • Sauzen
  • Brood en banket deegsoorten

Zie de Evicon Product Stroomverdeler in actie

Op de video ziet u het resultaat van de 12 Uitlaats Evicon Product Stroomverdeler in samenwerking met de afkortunit en transportband die hier zijn geleverd door Tap Machinebouw (www.tapmachinebouw.nl).

Het gehaktmengsel wordt met hoge druk door de Product Stroomverdeler gedrukt en komt uit de 12 monden van de Product Stroomverdeler. De afkortunit en de transportband zorgen voor de juiste lengte van de gehaktstaven.